Veel gestelde vragen over de online collectebus


Hoe maak ik mijn eigen online collectebus aan?

Dit kunt u doen via de website https://parkinsonfonds.digicollect.nl/. Daarna zijn er twee mogelijkheden:

  • Via uw Facebook account. U plaatst nog niets op Facebook maar alleen uw inloggegevens en profielfoto worden van Facebook gebruikt. Dit is de snelste methode.
  • U kunt zich ook registreren via uw e-mailadres. U kiest vervolgens zelf een wachtwoord en uw profielfoto.

 

Hoe vinden mensen die willen doneren mijn online collectebus?

Op de website https://parkinsonfonds.digicollect.nl/ ziet u rechtsboven een zoekveld ‘Zoek een collectant’. Door hier (een deel van) de naam van een collectant te typen vindt u zijn of haar online collectebus.

 

Hoe kan ik mijn online collectebus onder de aandacht brengen?

Op de pagina van uw eigen online collectebus ziet u een aantal iconen. Deze zijn bedoeld om uw online collectebus te kunnen delen. Achtereenvolgens ziet u: Facebook, LinkedIn, Twitter, , WhatsApp, E-mail.

Zeker WhatsApp is een nieuwe manier om te delen, bijvoorbeeld in allerlei groepsgesprekken waar u deelnemer in bent. Delen via WhatsApp doet u door uw online collectebus via de browser van uw mobiele telefoon op te zoeken.

 

Hoe zet ik mijn Online Collectebus op mijn mobiele telefoon?

U gaat allereerst naar de browser van uw mobiele telefoon. Welke browser u heeft hangt van uw mobiele telefoon en/of instellingen af (bij een iPhone is dit bijvoorbeeld Safari en bij een Samsung vaak Google Chrome). In uw browser zoekt u uw eigen collectebus op via https://parkinsonfonds.digicollect.nl/.. Als u uw eigen collectebus heeft gevonden kunt u het adres in uw browser kopiëren of opslaan als favoriet. Zo heeft u uw eigen Online Collectebus altijd bij de hand.

 

Kan ik ook een Tikkie sturen?

Ja, u kunt ook een Tikkie sturen. Ga hiervoor naar uw persoonlijke pagina. Klik bij de manieren van delen op ‘Stuur een Tikkie’. Kies dan eerst een bedrag of laat de donateur het bedrag bepalen (dat is vriendelijker en levert ook nog vaak een hoger bedrag op) en bepaal hoe u uw Tikkie wilt delen. Dit kan via WhatsApp of via e-mail. Wanneer de ontvanger op de link in het bericht klikt, ziet hij of zij het door u gekozen bedrag en kan het geld direct via iDEAL overmaken. De donatie komt dan meteen in uw collectebus terecht.

 

Ik heb een account aangemaakt, maar wil een andere foto.

Uw foto kunt u aanpassen wanneer u ingelogd bent. Klik rechts bovenin de website op het poppetje en kies voor 'profiel wijzigen'. Hier kunt u uw profielfoto wijzigen.

 

Welke betaalmethoden zijn er beschikbaar?

De donatie kan eenvoudig via iDEAL of een eenmalige incasso gedaan worden. Voor de incasso vragen we het IBAN rekeningnummer.

 

Waarom kom ik bij het doneren € 0,40 transactiekosten tegen?

Dit zijn de gemiddelde kosten van een geldtransactie. Door hierin bij te dragen (het vinkje aan te laten staan) vergroot u de opbrengst voor het ParkinsonFonds.

 

Wanneer wordt mijn online collectebus geleegd?

Alle bussen van de online collectanten worden eind van de collecteweek geleegd

 

Hoe kan ik donateurs persoonlijk bedanken?

Donateurs ontvangen een geautomatiseerde bedankmail van ons. Maar natuurlijk is het leuk om de donateur ook even persoonlijk op je Facebook/LinkedIn/Twitter pagina of Whatsapp groep te bedanken. De kans is groot dat andere vrienden en familieleden het voorbeeld volgen.

 

Hoe verwijder ik mijn online collectebus?

Stuur een e-mail aan info@parkinsonfonds.nl en wij verwijderen dan de online collectebus voor je.